Thursday, March 07, 2013

Treler Negara Berkebajikan gempur Pagoh

(Datuk Mahfodz di depan pentas treler Negara Berkebajikan)

PAGOH: Treler Jelajah Negara Berkebajikan hari meneruskan misi jelajah di Negeri Johor yang menjadikan Bukit Pasir yang berada dalam kawasan Parlimen Pagoh sebagai lokasi pertama siri jelajah di negeri itu.

Pagoh yang merupakan parlimen milik Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin bin Yassin namun ia tidak menjadi halangan kepada traler jelajah yang dijadikan sebagai medium untuk penyampaian maklumat.

Menurut Pesuruhjaya PAS Johor, Datuk Dr. Mahfodz Mohamed jelajah treler Negara Berkebajikan ini merupakan satu medium pemyampaian maklumat yang sangat berkesan dan boleh menarik minat orang ramai.

"Bagi saya jelajah ini sangat berkesan kerana boleh menarik minat org ramai untuk mengetahui satu kelainan yang disampaikan oleh PAS pada kali ini.

"Di samping orang ramai ingin melihat satu kelainan, kita akan mengambil kesempatan untuk menyampaikan maklumat secara terus sama ada melalui ucapan ataupun pengedaran risalah," kata beliau kepada Harakahdaily.

Konvoi jelajah ini akan berada di Johor selama empat hari mulai hari ini.

Sebelum ini, pelancaran jelajah peringkat negeri Johor telah dilakukan oleh Pesuruhjaya PAS Johor di Bukit Gambir pagi tadi sebelum bertolak ke Bukit Pasir.

Dr. Mahfodz yang juga turut berharap agar konvoi jelajah ini berlangsung dengan selamat tanpa ada sebarang provokasi dari pihak yang tidak bertanggungjawab.

Di Peringkat Negeri Johor, konvoi ini akan menjadikan kawasan-kawasan tumpuan sebagai destinasi utama.

Treler Negara Berkebajikan akan menjadikan Parlimen Pulai sebagai destinasi terakhir di peringkat Negeri Johor sebelum meneruskan perjalanan ke Pahang.

No comments: